najveća internet zajednica u Srbiji već 18 godina

U trendu

Hrvatska neće prihvatiti sramotnu presudu Šešelju

Predsednica Hrvatske Kolinda Grabar-Kitarović ocenila je danas u Sofiji da je oslobadjajuća presuda Vojislavu Šešelju poraz medjunarodnog krivičnog prava i poručila da Hrvatska ne može da prihvati takvu “sramotnu” presudu.

“Današnja oslobadjajuća presuda jednom od najvećih zločinaca na našim prostorima doista je ogroman udarac medjunarodnom krivičnom pravu. Ona je upravo sramotna”, rekla je Grabar-Kitarović novinarima u Sofiji, gde boravi u zvaničnoj poseti, prenela je agencija Hina.

Ona je podsetila da je Haški tribunal osudio Šešelja na četiri godine i devet meseci zatvora zbog iskazivanja nepoštovanja prema suda i zbog pretnje svedocima u pojedinim slučajevima, a danas ga je oslobodio zbog huškanja i podsticanja na ekstermizaciju, uništavanje naroda i za genocid, što, kako je rekla, ne može biti ništa drugo nego poraz medjunarodnog krivičnog prava.

“Danas molimo za sve njegove žrtve i žrtve velikosrpske politike, od Vukovara preko Škabrnje do Sarajeva, Srebrenice i do Kosova”, rekla je hrvatska predsednica.

Ona je rekla da je Hrvatska danas slobodna i samostalna država i da je “Šešeljeva politika upravo u Hrvatskoj doživela svoj prvi i najveći poraz”.

“Moram kazati i da Hrvatska ne može i neće prihvatiti ovu sramotnu presudu i nastavićemo raditi sve što je u našoj moći kako bi pravda bila zadovoljena. Medjunarodno pravo možda je danas zakazalo, ali verujte mi, pravda neće”, rekla je predsednica Hrvatske.

(Beta)

Napišite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.

Najnovije iz rubrike