U trendu

Hrvatska pošta neće izradu žiga sa Titovim likom

ZAGREB – Hrvatska pošta nije odobrila izradu poštanskog žiga s likom Josipa Broza Tita, što je bio zahtev Saveza antifašističkih boraca i antifašista (SABA), kao i Saveza društava Josip Broz Tito Hrvatske, za filatelističku izložbu u sklopu obeležavanja 130. godišnjice Titovog rođenja.

Poštanski žig, uobičajen je za neke manifestacije i događanja, u ovom slučaju žig s Titovim likom trebalo je da bude u upotrebi u samo jednoj pošti u Zagrebu i to na samo jedan dan, prenela je Hina.

Međutim, ni to nije odobrila Hrvatska pošta, ističu antifašisti.

„Njihov razlog odbijanja je bio taj da je Josip Broz roden u maju, a mi tražimo žig u novembru“, rekao je za Hinu jedan od inicijatora Franjo Habulin, predsednik SABA.

Predsednik Saveza društava Josip Broz Tito Hrvatske Jovan Vejnović rekao je da ga odbijanje Hrvatskih pošta ne iznenađuje, dodajući da je svestan društvene atmosfere u Hrvatskoj.

„To možda i nije stav mnogih ljudi koji sede u Hrvatskoj pošti. To je stav koji im je saopšten, pa je pošta, u skladu s opštim društvenim kretanjima ‘logično’ to morala da prihvati“, kazao je Vejnović.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar