U trendu

Hrvatski predsednik: Šmit se u sve meša, a o izbornom zakonu ćuti

Hrvatski predsednik Zoran Milanović prozvao je danas visokog predstavnika u BiH Kristijana Šmita, za kojeg je rekao da je nelegalno na toj poziciji, jer ga nije izabrao Savet bezbedosti, da se u sve meša a da odjednom nema šta da kaže o Izbornom zakonu BiH.

„Ili će Zapad naterati (Bakira) Izetbegovića da se usvoji civiliziovano rešenje ili će visoki predstavnik za BiH, čovek koji je nelegalno onde došao, nije ga izabrao Savet bezbednosti, ali se u sve upliće, odjednom nema šta da kaže o Izbornom zakonu u BiH“, rekao je Milanović posle otkrivanja spomenika žrtvama Holokausta i ustaškog režima u Zagrebu.

Milanović oštro o Plenkoviću, Šmitu i Radmanu

Hrvatski predsednik Zoran Milanović ponovo je danas u svom maniru govorio o kritikama zbog njegove izjave da hrvatski sabor treba da blokira ulazak Finske i Švedske u NATO, dok se u BiH ne sprovede izborna reforma, pa je šefa hrvatske diplomatije Gordana Grlić Radmana nazvao „rumenim seoskim đilkošem“, nije poštedeo ni premijera Andreja Plenkovića, pa ni Kristijana Šmita.

Reagujući na izjavu Milanovića o Finskoj i Švedskoj u NATO, Grlić Radman je rekao da mora da se zacrveni zbog izjave šefa hrvatske države, na šta je Milanović uzvratio:

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.