U trendu

I dalje veliki priliv izbeglica u Hrvatsku

Od ponoći do 9 časova ujutru u Hrvatsku je iz Srbije ušlo više od 2.000 izbeglica, uglavnom preko područja Bapske, saopštilo je Ministarstvo unutrašnjih poslova Hrvatske.

Trenutno u prihvatnom centru u Opatovcu, na istoku Hrvatske, nalazi se 1.100 osoba, ali se i dalje očekuje veliki pritisak izbegličkog talasa iz Srbije, navodi se u saopštenju.

Broj izbeglica i migranata koji su u poslednjih 40-ak dana prošli kroz Hrvatsku na putu prema zapadnim državama Evrope premašio je 263.000.

U ponedeljak do 21.00 čas kroz Hrvatsku je prošlo više od 7.000 izbeglica i migranata.

Po ulasku u Hrvatsku, registracije i pružanja prve pomoći izbeglice se i dalje organizovano prevoze autobusima i vozom prema Sloveniji koja je najavila pooštravanje propuštanja izbeglica koje stižu iz susedstva.

Hrvatska televizija javila je da vozovi s izbeglicama još stižu u Ključ Brdovečki, a u svakom vozu je između 1.300 i 1.500 ljudi. Sve je više porodica s malom decom, a noći su sve hladnije.

Na granici ih dočekuju volonteri s unapred pripremljenim paketima da ne bi usporavali ulazak izbeglica u Sloveniju, koja se žali na veliki pritisak izbeglica iz Hrvatske, a navodno Austrija sve manje ljudi propušta u tu zemlju.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.