U trendu

Injac:Sa kadrovskim promenama nećemo stati

PODGORICA – Crnogorsko Ministarstvo odbrane neće stati sa kadrovskim promenama, koje su deo svakog reformskog procesa na koje nisu imuni ni to ministarstvo ni Vojska Crne Gore, izavila je ministarka Olivera Injac.

Injac je to izjavila za podgoričku Pobjedu nakon što je predsednik Crne Gore Milo Đukanović odbio juče da potpiše predloge o razrešenju načelnika Generalštaba Vojske Crne Gore Dragutina Dakića i razrešenje i prestanak službe general – majoru Rajku Pešiću.

Ministarka kaže da su kolege svakako prepoznale trenutak kada su potrebne promene, nova energija, nova snaga.

Za Dakića je rekla da je dugo bio na različitim dužnostima u Vojsci i odlazi u, kako kaže, zasluženu penziju.

U cilju jačanja profesionalizma i sposobnosti, sa promenama, ističe, neće prestati, na svim nivoima.

„Verujte da u našim redovima imamo kvalitetnih kadrova, koji žele da daju doprinos izgradnji respektabilnog sistema, a do sada im sistem nije pružio šansu. Oni čekaju svoju šansu i svi će je dobiti, a ne sumnjam da će dati afirmativan doprinos unapređenju odbrambenog sistema i države“, rekla je Injac.

Intencija vlade je, dodaje, transparentnost procesa angažovanja ekspertskog rukovodnog kadra, posredstvom javnih konkursa, uz precizno poštovanje kriterijuma.

Prema njenim rečma, politizacija u Ministarstvu odbrane uticala je na donošenje odluka, pa su refleksije toga vidljive u svim oblastima rada, a posebno kada je, kako kaže, u pitanju nefunkcionalnost institucije u celini, što se odrazilo na profesionalnost i stručnost.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.