U trendu

SDS traži ponavljanje izbora u Doboju i još nekim mestima

BANJALUKA – Srpska demokratska stranka (SDS) tražiće od Centralne izborne komisije ponavljanje izbora u Doboju i na velikom broju biračkih mesta u brojnim gradovima i opštinama zbog, kako tvrde, neregularnosti koje su se desile tokom izbornog dana a posebno pod okriljem noći kada je prekrojena izborna volja.

„Iako je to zakonska obaveza, našim posmatračima na ovim biračkim mestima nisu dati na uvid zapisnici koje su prepravljani od članova biračkih odbora čime je prekrojena izborna volja građana“, saopšteno je iz ove stranke.

Kažu da s pravom smatraju da se na ovim biračkim mestima stanje na zapisnicima ne poklapa sa glasovima koji se nalaze u vrećama.

„Zbog toga će pravni tim Srpske demokratske stranke uputiti zahtev Centralnoj izbornoj komisiji za ponavljanje izbora na svim biračkim mestima u Doboju i na velikom broju biračkih mesta u Zvorniku, Prijedoru i Čelnicu na kojima su pod okriljem noći prepravljani zapisnici”, navode iz SDS.

Dodaju da njihov pravni tim radi na pripremi krivičnih prijava protiv osoba koje su činile izborne manipulacije kao članovi izborne administracije u ovim gradovima.

Smatraju da je neophodno da se brojanje glasova ponove za neke nivoe vlasti, a pre sega za predsednika Republike Srpske i Predstavnički dom Parlamenta BiH.

Prethodno je i PDP najavila da će tražiti ponavljanje izbora na celom području Republike Srpske.

Zajednički kandidat PDP i SDS za predsednika Republike Srpske je Jelena Trivić, koja je sinoć proglasila pobedu, a CIK BiH saopštio jutros da njen protivkandidat Milorad Dodik vodi sa više od 30.000 glasova, prema još nepotpunim preliminarnim rezultatima.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar