Kabinet Milanovića demantovao Plenkovića

ZAGREB – Kabinet predednika Zorana Milanovića objavio je prepisku o zajedničkom polaganju venca predstvnika državog vrha povodom godišnjice akcije „Plitvice“ sa organizatorom i na taj način demantovao izjavu premijera Andreja Plenkovića, koji je rekao da takvog predloga nije bilo.

Milanović je ranije danas izjavio da je njegov kabinet inicirao zajednički venac, ali da je to MUP, kao organizator obeležavanja godišnjice, odbijeno zbog, kakko je naveo, epidemiološke situacije.

„Zbog interesa i istinitog informisanja javnosti o današnjem obeležavanju 30. godišnjice akcije Plitvice, moramo konstatovati, a i dokazaćemo, da predsednik vlade Andrej Plenković opet – laže. Laže, kada tvrdi da ih ‘niko nije pitao za zajednički protokol“, navodi se u saopštenju Milanovićevog kabineta.

Ne samo da je, kažu, Kabinet predsednika Republike pitao, već je i predložio organizatorima zajednički venac državnog vrha.

Predložili su to, dodaju, organizatoru, Ministarstvu unutarnjih poslova Vlade RH, ministarstvu koje vodi Plenkovićev potpredsednik vlade, Davor Božinović, preneo je zagrebački Večernji list, uz faksimile prepiske.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.