Kad pre? Albanci pozvali u posetu Džaferija

Predsedavajući albanskog parlamenta Iljir Meta danas je uputio zvaničan poziv članu vodeće stranke Albanaca u Makedoniji DUI Taljatu Džaferiju da u svojstvu predsedavajućeg makedonskog Sobranja poseti Albaniju.

Kako prenosi ATA, Meta je izrazio „spremnost za razvoj odnosa dvaju parlamenata“.

„Koristim priliku da uputim čestitke na Vašem izboru i pozovem Vas da kao šef parlamentarne delegacije dođete u zvaničnu posetu Albaniji. Makedonija je važan sused, a to je zahvaljujući i albanskom faktoru izgradnje države (stejt bilding). Sve za šta se zalažemo jeste mir, stabilnost i prosperitet svih građana Makedonije i naša saradnja će pomoći napretku njene evropske perspektive“, poručio je Meta.

Poslanici DUI su 27. aprila zajedno sa predstavnicima Socijademokratskog saveza Makedonije (SDSM) u Sobranju izabrali člana DUI Talata Džaferija za novog predsedavajućeg parlamenta, nakon čega su demonstranti koji se tome protivi upali u Sobranje.

Džaferi je u međuvremenu preuzeo kabinet predsedavajućeg Sobranja, a lider SDSM Zoran Zaev zahteva od makedonskog predsednika Đorđa Ivanova da mu poveri mandat za formiranje vlade u kojoj bi bio i DUI.

(Tanjug)

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike