U trendu

Kakva nonšalantnost lopova: Išetao iz banke sa 540.000 evra

U Hrvatskoj je izvršena jedna od najdrskijih prevara. Sve je prošlo mirno, bez nasilja i pretnji, a zaposleni u banci su dobrovoljno dali oko 540.000 evra čoveku koji se najavio telefonom. Hrvatska vlast je prećutala taj slučaj, prenose hrvatski mediji.

Javnost u Hrvatskoj nije bila obaveštena o prevari koja se dogodila prošle godine i u kojoj je iz kladionice odneto četiri miliona kuna, odnosno oko 540.000 evra, piše hrvatski „Jutarnji list“.

Prevarant se maskirao u kurira jedne sportske kladionice i sa falsifikovanom dokumentacijom ušao maskiran u banku, pošto je prethjodno telefonom najavljeno, tobože iz kladionice, da će doći da preuzme novac.

Prevarant se potom odšetao sa plenom od oko 540.000 evra, a hrvatska policija je nedavno jednu osobu osumnjičila za tu prevaru.

„Danas ideš u policiju na prepoznavanje. Znamo da si rekao policiji da možeš da prepoznaš čoveka, ali razmisli, prošlo je mnogo vremena i ne verujem da možeš da budeš siguran 100%“. Oni ne mogu da te zaštite od problema u životu. Zato ne prepoznaj nikoga“, navodi se u jednoj od poruka koje su početkom juna upućene sa srpskog broja mobilnog telefona svedocima te prevare.

Svedoci su poruke dobili na dan kada je trebalo da dođu u policiju na prepoznavanje osumnjičenog za prevaru.

Za slanje poruka je osumnjičen Ivan Ico Mateković, koji je saslušan u policiji. Mateković je poznat kao jedan od otmičara sina hrvatskog generala Vladimira Zagorca 2004. godine, prenose mediji.

 

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.