U trendu

Knežević: Krivokapić da pokrene razgovore za izlazak iz krize

PODGORICA – Jedan od lidera Demokratskog fronta (DF) Milan Knežević rekao je večeras da u tom političkom savezu očekuju poziv crnogorskog premijera Zdravka Krivokapića kako bi počeli pregovore o izlasku iz parlamentarne krize i krize u Vladi.

Knežević za TV Vijesti nije direktno odgovorio da li će DF tražiti rekonstrukciju Vlade nakon nikšićkih izbora, ali je poručio da su i dalje najjači subjekt u vlasti.

On je optužio Krivokapića za to što je Demokratska partija socijalista ostvarila dobar rezultat na jučerašnjim izborima.

„Mislim da je Krivokapić shvatio da su ovi izbori pokazali da je njegova vlada u ovih sto dana uspela da pomogne DPS-u da ostvari dobar izborni rezultat, svidelo se to nekome ili ne, ali pokazao je i koliku snagu ima kod građana Nikšića, jer je u koaliciji sa gospodinom (Aleksom) Bečićem osvojio manji broj glasova nego koalicija okupljenja oko DF-a“, rekao je Knežević.

Prema njegovoj oceni, Krivokapiću je sada jasno da mora da otpočne razgovore ako želi da stabilizuje i parlamentarnu većinu i Vladu.

„Očekujem da će, ukoliko ima odgovornosti, vrlo brzo uputiti poziv i da ćemo vrlo brzo početi da se dogovaramo kako da se izađe iz parlamentarne krize i krize u Vladi“, rekao je Knežević.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.