U trendu

Kojić: Film o Oriću je veličanje zločina i zločinaca

BANJALUKA – Najava sarajevskog glumca Emira Hadžihafizbegovića da će biti snimljen film o muslimanskom ratnom komandantu u Srebrenici Naseru Oriću ima za cilj samo veličanje zločina i zločinaca, saopšteno je iz Opštinske organizacije porodica zarobljenih, poginuih i nestaliih civila.

Ističu da je to još jedan dokaz da Bošnjaci ne žele mir na ovim prostorima.

U saopštenju, koje je potpisao predsednik Organizacije porodica zarobljenih i poginulih srpskih civila i boraca iz Srebrenice Branimir Kojić, ističe da bi film o Oriću kao nekakvom heroju, kako žele da ga predstve, bio ponižavajući za srpske žrtve u Podrinju.

„Ukoliko bi taj film bio rađen po istinitim događajima onda bi Orić ponovo bio odveden u Hag i presuđen na maksimalnu zatvorsku kaznu“, navodi se u saopštenju.

Smatraju da bi u tom filmu moralo da se prikaže da je „njihov `heroj`(Orić) na Božić popalio Kravicu, pa devet dana kasnije poubijao desetine civila u Skelanima, kao i sve što je stigao u Bjelovcu, Zagonima, Ratkovićima, Brežanima, Krnjićima, Podravanju, Gnioni, Zalazju i ostalim selima i zaseocima do kojih je stigao sa svojim hordama“.

Posebno bi se, kako je istaknuto u saopštenju, pokazalo ophođenje „heroja“ prema srpskim zarobljenicima, koji se još traže, a njih je 50 iz srebreničke opštine, prenela je Srna.

Iz srebreničke Organizacije porodica zarobljenih i poginulih boraca i nestalih civila smatraju da je očigledno da je bošnjačkim političarima i intelektualcima hrana za dušu da svakim danom potresaju srpske majke, sestre i decu ovakvim najavama, kao i da, kako se ocenjuje, snimanje najavljenog filma o Oriću ima samo jedan cilj – veličanje zločina i zločinaca.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.