U trendu

Kolindin snimak iz predsedničkog kabineta ZAPALIO Internet (video)

Video-snimak u kojem predsednica Hrvatske Kolinda Grabar Kitarović sedi u predsedništvu i naglas čita „Pipi Dugu Čarapu“ širi se društvenim mrežama.

„Ovo je ludo: Kolinda sedi u predsedništvu i uživljeno naglas čita Pipi Dugu Čarapu“, objavio je zagrebački portal „Indeks“.

Snimak je nastao u aprilu prošle godine, ali je tek sada postao popularan na društvenim mrežama, navodi portal i dodaje da je snimak napravljen u sklopu projekta Pipi Duga Čarapa, koji je pokrenula nastavnica hrvatskog jezika iz Švedske Martina Mihalić.

„Draga deco, s veseljem sam se odazvala molbi gospođe Martine Mihalić da vam pročitam odlomak iz meni, a nadam se i vama drage knjige ‘Pipi Duga Čarapa’ koja je godinama deo detinjstva dece širom sveta, koja uživaju u opisima veselih avantura te neobične devojčice“, teatralno izgovara Kolinda.

Potom je uporedila Astrid Lindgren s Ivanom Brlić Mažuranić pa se bacila na čitanje, navodi „Indeks“.

6 komentara
 1. Anonimni

  ZNA DA CHITA.jAKA STVAR….

 2. REBEKA

  Predsednica Hrvatske,Gospodja Grabar -Kitarovic,pretstavlja jednu visoku intelektualku profinjenog ponasanja i svedenog ucesca u javnom zivotu zemlje,koju pretstavlja.Svoje izjave i svoje javno delovanje na politickoj sceni Hrvatske,cini iskljucivo u okvirima Ustava,a koji Predseniku Republike,ustvari ne predvidja nikakvu moc,odnosno odlucivanje o bilo cemu,jer je sve to,predvidjeno za Premijera,koji je na celu Vlade.! Dok je Franjo Tudjman bio Predsednik Republike Hrvatske,on je protivno Ustavu,prigrabio svu izvrsnu vlast u zemlji,i time grubo narusio Ustavna ovlascenja.!!!

 3. Anonimni

  U cemu je problem,Anonimni i AA ,jer nema reci za tu vrstu podrugljivosti ,namenjene naravno predsednici Hrvatske ali objava video snimka predsednicu ne potencira vec slavnu spisateljicu i njen ekranizovan ,neprevazidjeni deciji avanturisticki roman .Kolindin snimak je za svaku pohvalu bez obzira na politicka trvenja kao i estetske percepcije jedne zene u ulozi sefa drzave.Stoga,ako je moguce povucite reci!

 4. Anonimni

  Svaka pohvala smislu ,kroz licnost predsednice Kolinde koji nove generacije podstice na citanje ,a stare podseca na deciju seriju za sve generacije,koja se pamti jer je Asrid Lindgren neprevazidjena i jer je Pipi duga carapa ziva bez prizivanja euforije da bi se istakao nezaboravan utisak kojim su deca sirom sveta,bukvalno ,uzivala u scenografiji serije.

 5. AA ( americki alah)

  izvestacena

 6. Anonimni

  Kao da je to nešto čudno. Ona je, ionako, kratkotalasna…

Napišite komentar