U trendu

„Kosovska Mitrovica je srpski Lenjingrad“

Predsednik stranke Prava Crna Gora Marko Milačić izjavio je da je crnogorski premijer Duško Marković zvaničnom posetom Prištini samo dan posle upada jedinica ROSU na sever KiM poslao nedvosmislenu poruku Srbima u Crnoj Gori – da je „zvanična Crna Gora na strani terorista“.

„Dok sam ja bio s našom braćom u Kosovskoj Mitrovici, crnogorski premijer Duško Marković je bio sa Ramušom Haradinajem u Prištini. I zbog toga sam želeo da, zbog obraza Crne Gore pred Srbima i svetom, pokažem da je prava Crna Gora sa svojim narodom, a da je lažni Montenegro sa svojim kriminalcima“, rekao je Milačić za „Politiku“.

On je istakao da je posetio Kosovsku Mitrovicu dan nakon, kako je rekao, demonstracije nasilja takozvanih policijskih snaga, kako bi u ime svoje političke partije, ali i cele Crne Gore, pružio ruku braći.

Milačić je rekao da se „ne brani u Kosovskoj Mitrovici samo KiM, niti samo Srbija, već i Crna Gora, u kojoj je proces “kosovizacije“ uveliko u toku, što smo najočitije videli na izborima u novoformiranoj opštini Tuzi“.

„Kosovska Mitrovica je naš Lenjingrad. To što rade sa Kosovskom Mitrovicom, samo u ovom trenutku nešto više iz daleka, rade i sa Tuzima, i sa Ulcinjem, i sa Rožajama, i sa Preševom, i sa Tetovom“, rekao je Milačić.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar