U trendu

Krivokapić pozvao građane da ne nasedaju na provokacije

PODGORICA – Mir, razumevanje, uvažavanje različitosti, stabilnost i međubratska sloga najviše su vrednosti Crne Gore koje niko nema pravo da ugrozi, izjavio je danas premijer Crne Gore Zdravko Krivokapić u obraćanju javnosti i pozvao građane da ne nasedaju na provokacije.

On je dodao da kao predsednik Vlade odbija da može da postoji bilo čiji interes, bilo lični, bilo određene grupacije u društvu, a koji može da opravda ugrožavanje najznačajnijih vrednosti.

„Nažalost, svedoci smo da pojedine političko-kriminalne strukture, koje strahuju od skorih reformi u pravosuđu, koje zebu da će ruka pravde konačno da zagospodari Crnom Gorom, sada ne biraju sredstva da unesu nemir i tenzije među braćom, našim prijateljima, komšijama i kumovima, samo zarad očuvanja pozicija i materijalne koristi“, rekao je Krivokapić.

On je dodao da je kao premijer dužan da upozori sve časne i poštene crnogorske građane da ne nasedaju na manipulacije onih koji su zarad lične koristi i privilegija spremni da i rođenu braću gurnu u sukob.

„Sa ovog mesta pozivam sve relevantne društveno-političke, ali i medijske aktere, da pre svega pokažu odgovornost prema našoj zajedničkoj kući Crnoj Gori i našim građanima i učine sve kako bi se bespotrebno narasle tenzije smirile. Crna Gora je majka svih nas, zato je naša zajednička obaveza da se prema njoj tako i odnosimo“, naglasio je Krivokapić.
On je ukazao da država istovremeno svim crnogorskim građanima garantuje stabilnost i poštovanje javnog, reda, mira i ustavnog poretka i dodao da neće dozvoliti bilo kome da ugrozi građanski mir u Crnoj Gori, a što je i jedna od najvećih evropskih vrednosti, dok će oni koji to pokušaju, kako je rekao, morati da odgovaraju pred zakonom i demokratskim institucijama.

„Sve crnogorske građane pozivam da ne nasedaju na provokacije. Država će svima garantovati ličnu bezbednost i sigurnost, a ja kao predsednik Vlade Crne Gore obećavam da Crnu Goru više niko ne može zaustaviti na putu reformi i blagostanja kako bi naša zemlja pokazala svima punu zrelost društva koje napreduje ka Evropskoj uniji i postala punopravna i uzorna članica Evropske unije“, zaključio je Krivokapić.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.