U trendu

Kuća užasa u Zagrebu, mesecima mučio autističnog vezanog brata

Prijava susede, koja je na dvorištu kuće u zapadnom delu Zagreba videla pothranjenog muškarca kako s lancima na nogama puzi do smeća i pokušava da pojede otpatke hrane, razotkrila je užasnu priču o zlostavljanju i mučenju koje je trajalo mesecima, piše Jutarnji list.

Muškarac (38), američki državljanin, prvo je sredinom avgusta oterao policajce rekavši da je sam u kući koju je unajmio, ali nakon provere su otkrili da je staratelj starijem bratu s autizmom koji je s njim stigao iz SAD-a.

Na drugom pregledu kuće u kupatilu su policajci pronašli brata koji je bio pothranjen, težio je svega 30 kilograma, i s njim se nije moglo komunicirati. Bio je vezan, s lisicama na nogama i vezicama na rukama.

Ovo je trajalo barem od februara, kad je muškarac iznajmio kuću. Šokirani vlasnik kuće ispričao je da mu je od svega najužasnija spoznaja da je brat bratu kopao raku u dvorištu, jer je na uviđaju pronađena rupa duboka metar. Kaže da mu je muškarac rekao da je penzionisani vojnik i da je ovdje došao jer je u Hrvatskoj jeftin život i lakše može starati o bratu.

Muškarac je uhapšen, a nesrećnom bratu osigurana je adekvatna nega, javlja Jutarnji list.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.