U trendu

Lekar: Pilot lakše, putnici teže povređeni, ali van životne opasnosti

Šef Zavoda za neurohirurgiju KBC Split Vlatko Ledenko izjavio je danas da su troje pacijenata iz avionske nesreće na Braču van životne opasnosti.

„Pilot, mlađa muška osoba je najlakše povređen i u bolnici će biti dan, dva, stabilan je, dobro je, a povrede su sanirane. Drugo dvoje putnika je zadobilo teže povrede, radi se o prelomima više pršljenova“, rekao je Ledenko novinarima u Splitu, prenela je agencija Hina.

Na pitanje šta su mu povređeni rekli u vezi nesreće, on je odgovorio da je njegov utisak da je pilot prisebno reagovao, jer je osetio da avion gubi snagu, pa je sleteo na kamenjar. Ledenko je ocenio da je pilot zaslužan što posledice nisu teže.

Prema rečima lekara, pilot je dobio veću ranu na glavi, ali je ona sanirana i nema drugih ozbiljnijih povreda. Takođe je naveo da veruje da ni dvoje putnika, koji su starije životne dobi, neće imati posledica.

Hrvatska civilna zaštita saopštila je da se sportski avion „cesna“ srušio jutros na Braču i da su svi – pilot i dvoje putnika, preživeli. Pilot je državljanin Srbije, a putnici Austrije.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar