U trendu

Lukač: Velika akcija čišćenja u redovima MUP-a

BANJALUKA – Ministarstvo unutrašnjih poslova obračunaće se i očistiti svoje redove od nečasnih policajaca i niko neće biti zaštićen od odgovornosti zato što nosi značku i uniformu, izjavio je ministar unutrašnjih poslova Republike Srpske Dragan Lukač.

On je povodom današnjeg hapšenja trojice policijskih službenika MUP RS rekao da se hapšenja neće zaustaviti dok u potpunosti ne bude rešena uloga bilo kog pripadnika MUP-a u vezi sa kriminalnim klanovima koji niz godina haraju regionom, prenosi RTRS.

Lukač je rekao da njihove kontakte i veze prate već duže i naglasio da neće odustati od procesuiranja bilo kog službenika ili lica koja su umešana u pomaganje kriminalcima i kriminalnim klanovima.

„Poruka svim našim građanima je da i ovim primerom dokazujemo da policija Republike Srpske ima dovoljno snage i ogroman broj poštenih i hrabrih policajaca koji su spremni da očiste svoje redove od pokvarenih i korumpiranih i to ćemo nastaviti da radimo bez obzira koliko bilo bolno i teško jer je poverenje i bezbednost naših građana iznad bilo kog pojedinca, a naročito bezbednost Republike Srpske koju mora da garantuje MUP Srpske“, rekao je Lukač.

U Banjaluci je po međunaronoj poternici uhapšena osoba iz Cetinja čiji su inicijali M.B, osumnjičena za teško ubistvo, kao i tri policijska službenika Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske, saopštila je danas policija.

Policijski službenik čiji su inicijali M.M. uhapšen je zbog sumnje da je pomogao počiniocu posle izvršenog krivičnog đela.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.