U trendu

Mediji u regionu o Šabanu Šauliću

Mnogobrojni mediji u regionu preneli su vest o pogibiji srpskog pevača narodne muzike Šabana Šaulića, ističući da je „kralj narodne muzike“ tokom pet decenija karijere ostavio neizbrisiv trag na muzičkoj sceni Balkana.

Sarajevski portal Klix.ba piše da je vest o smrti „kralja narodne muzike“ Šabana Šaulića neverovatnom brzinom odjeknula u svim državama bivše Jugoslavije, ostavljajući mnogobrojne poštovaoce njegove muzike u neverici.

„Tokom pet decenije uspešne karijere Šaban Šaulić je u istoriji narodne muzike ostavio neizbrisiv trag, a njegove pesme simbol su jednog vremena i deo muzičke antologije ovog područja. Zbog izuzetnih glasovnih mogućnosti publika i kritičari prozvali su ga kraljem narodne muzike tvrdeći da ne postoji pesma koju Šaban ne može otpevati“, naveo je Klix.ba u jednom od nekoliko tekstova.

Banjalučke Nezavisne, navodeći detalje o tragičnoj nesreći, prenosi bolna reagovanja više Šabanovih kolega i koleginica, među kojima i Halida Bešlića.

Agencija Hina prenela je da je tokom bogate karijere i hiljada nastupa na estradi, od publike i medija dobio nadimak „kralj narodne muzike“, kao i da je radio i kao muzički producent.

Hrvatski portal Index.hr ističe da je „kralj narodne muzike“ brojnim hitovima ostavio veliki trag na balkanskoj sceni i navodi spisak 10 pesama po kojima će Šaulić zauzvek ostati upamćen, među kojima su: „Dođi da ostarimo zajedno“, „Žal“, „S namerom dođoh u veliki grad“ i druge.

Svi mediji objavili i pevačevu biografiju, a „Oslobođenje“ je objavilo i detalje iz njegovog detinjstva u Bijeljini.

„U 68. godini života danas nas je napustio kralj narodne muzike Šaban Šaulic. Ova legenda narodne muzike više puta izbegla smrt u toku karijere, ali saobraćajna nesreća u Nemačkoj bila je kobna“, objavila je BN TV.

Vest o pogibiji Šaulića prenele su i bugarska agencija BTA, makedonska MIA, kao i Fena.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.