Medojević: Protestima sprečiti izdaju i prevaru birača

PDGORICA 22. jula (Tanjug) – Predsednik Pokreta za promene (PzP) Nebojša Medojević ocenio je da se Demokratska partija socijalista (DPS) vratila u parlament da bi spasila, kako je kazao, neligitimnu vladu Zdravka Krivokapića i nelegitimni parlament Alekse Bečića.

Medojević smatra da su protesti jedino rešenje ako Bečić i Krivokapić nastave da vladaju uz pomoć DPS.

Poslanici opozicione DPS Mila Đukanovića prekinuli su bojkot i vratili su se u skupštinu da bi tada nejedinstvenoj parlamentarnoj većini pomogli izglasavanje rezolucije o Srebrenice i smenu ministra pravde Vladimira Leposavića.

Za Medojevića je, kaže, ulica opcija ukoliko se ovako neodrživo stanje nastavi.

„Protesti su, naravno, demokratsko i legitimno sredstvo kojima se jedino može sprečiti ova neviđena izdaja i prevara birača i mi smo u DF-u svima dokazali i pokazali da smo uvek spremni da branimo volju birača“, kazao je Medojević za podgoričk Pobjedu.

Prema njegovim rečima, protesti su jedino rešenje ako „Bečić i Krivokapić nastave da vladaju uz pomoć DPS-a“.

„To bi bio svojevrsni državni puč i izdaja i prevara birača od 30. avgusta 2020. koji su glasali da se DPS režim demontira, lopovi pohapse i opljačkana imovina vrati državi, a ne da Demokrate i bivši vlasnici Vijesti vladaju sa DPS-om“, poručio je Medojević.

Lider Pokreta za promene je dodao da je smena ministra Vladimira Leposavića glasovima DPS-a, u političkom smislu, već predstavljala prelazak crvene linije od Krivokapića i Ure koja znači grubo kršenje volje birača.

Upitan o daljim koracima, lider Pokreta za promjene je kazao da je vreme da DF bude proaktivan i da pripremi demokratski odgovor na ovu koaliciju Demokrata, Ure i Krivokapića sa DPS i sprieče povratak DPS na vlast.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.