U trendu

Milačić ambasadorki Kemp: Možete koliko hoćete, ali ne i dokle hoćete

PODGORICA – Predsednik Prave Crne Gore, Marko Milačih, oštro je reagovao na izjavu ambasadorke Velike Britanije Alison Kemp, da Crna Gora može računati na podršku Ujedinjenog Kraljevstva u borbi protiv „malignih uticaja“, porukom da to može samo neko kome su strani svi principi diplomatije.

Istakavši da je britanska ambasadorka „malignim faktorom“ progasila domaćina kuće u kojoj boravi, Milačić je ukazao da je srpski narod prepoznatljiv po gostoprimstvu.

„Srbi su uvek bili gotovi i život svoj dati da bi zaštitili gosta od bilo kakvog zla koje mu je pretilo. Ali, takvih gostiju, kao Vas gospođo Kemp, zaista nismo gledali“, naveo je Milačić.

Upitavši da li je to neko novo vreme, neki neokolonijalni svet koji je, kako je naveo, Velika Britanija nametnua dobrom delu planete ili samo odsustvo elementarne pristojnosti i dobrog vaspitanja, Milačić kaže da se to još ne zna.

„Ali, proglasiti domaćina kuće u kojoj se boravi ‘malignim faktorom’, može samo neko kome su strani svi principi diplomatije, ali i ljudskost“, poručio je Milačić u odgovoru britanskoj ambasadorki.

U saopštenju dostavljenom Tanjugu, Milačić je naveo i da je ambsadorka Kemp pružanjem podrške aktuelnoj vlasti u borbi, kako kaže, protiv svog naroda, pogazila sve vredosti za koje se deklarativno zalaže Velika Britanija.

„Sve ste to ogolili i izveli sebe na čistac, dajući kvalifikaciju koju nismo čuli od uspona nacizma u prošlom veku“, naveo je Milačić.

Pozvao je ambasadorku da se priseti da je sve ljudsko prolazno, da su mnoga carstva završila na zgarištu, da, kako je rekao, „možete sve što hoćete, ali ne i dokle hoćete“.

Kabinet crnogorskog predsednika Mila Đukanovića saopštio je juče da ambasadorka Kemp visoko ocenila „uzdržanost koju je policija pokazala tokom nedavnih protesta“.

„Crna Gora može računati na podršku Ujedinjenog Kraljevstva u borbi protiv malignih uticaja“, rekla je ambasadorka Velike Britanije.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.