U trendu

Milanović: Grabar-Kitarović nema ovlašćenja, susret s Vučićem zgodan protokol

Predsednik Socijaldemokratske partije (SDP) i bivši premijer Zoran Milanović ocenio je danas da je susret predsednice Hrvatske Kolinde Grabar-Kitarović i mandatara za sastav Vlade Srbije Aleksandra Vučića „zgodan protokol“, jer predsednica nema ovlašćenja.

„Valjda je jasno da politička pozicija Vučića i Grabar-Kitarović nije ista ni u izbornom ni u pravnom smislu. On je pobednik izbora i formiraće vladu, a ona je predsednica i nema ovlašćenja“, rekao je Milanović novinarima u Zagrebu.

On je, medjutim, dodao da pozdravlja taj susret ako će on dovesti do toga da odnosi Srbije i Hrvatske „budu bolji ili još bolji“. „Zna se ko vodi posao i ko donosi odluke – to su vlade, premijeri i parlamenti“, naglasio je lider SDP.

Predsednica Hrvatske Kolinda Grabar-Kitarović i mandatar za sastav Vlade Srbije Aleksandar Vučić sastali su se danas u Dalju u Hrvatskoj, a poslepodne će susret nastaviti u Srbiji, posetom Tavankutu i Subotici gde će potpisati Deklaraciju o unapredjenju odnosa i rešavanju otvorenih pitanja.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.