U trendu

Milina: Policija istražuje curenje informacija

ZAGREB – Direktor hrvatske policije Nikola Milina izjavio je danas da je u toku utvrđivanje na koji način „cure“ informacije iz velikih korupcijskih istraga i dodao da su u aferi „Janaf“ (Jadranski nafotovod) dokazne radnje sprovedene do kraja.

Milina je na konferenciji za novinare u Zagrebu rekao da je policiji u interesu da spreči i predupredi bilo kakvo davanje službenih podataka, a pogotovo o predmetima poput korupcije povezane sa državnom firmom „Janaf“.

Smenjenom šefu uprave „Janafa“ Draganu Kovačeviću je, naime, dojavljeno da će biti uhapšen, što je otvorilo višednevnu polemiku javnosti.

Milina je ponovio da se u aferi „Janaf“ nije radilo o klasičnom „pucanju mera“, jer su posebne dokazne radnje bile praktično već sprovedene.

Dodao je da ne veruje u mogućnost da su informaciju u aferi „Janaf“ dali ljudi koji su direktno radili na tom kriminalističkom istraživanju, ali sve se, kaže, proverava da bi se došlo do osoba koje izdaju službene podatke.

Na pitanje da li je policija pronašla sav novac koji se povezuje s hapšenjem Kovačevića, Milina je odgovorio da „rešenje o istrazi u tom predmetu još nije pravosnažno“.

Odbio je da odgovori na pitanje da li je suprug tužiteljke Mirele Alerić Puklin za Kovačevića sakrio „prljavi“ novac, jer se, kako je rekao, rade dodatne istražne i dokazne radnje, kao i da se o tome izjasnilo državno tužilaštv, preneo je zagrebački Jutarnji list.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.