U trendu

Milo razočaran, preti EU: Preispitaćemo odnose!

Crnogorski predsednik Milo Đukanović rekao je da će Crna Gora preispitati odnose sa Evropskom unijom ako u Briselu počnu premišljanja o proširenju.

Odbacujući navode dela javnosti da je evroskeptik, Đukanović je rekao da EU doživljava kao privilegovanog partnera, ali da se to partnerstvo mora dokazivati obostrano, prenele su „Vijesti“.

„Nije reč o evropskepticizmu, nego o pozivu, budimo partneri. Crna Gora EU doživljava kao privilegovanog partnera, jer dozvoljavamo da nam kažu šta i kako da radimo sve dok je životna politika proširenja“, rekao je Đukanović.

Kako je naglasio, „tog trenutka kad počnu premišljanja da li treba nekog da sačekamo, zajedno smo kvalifikovani za preispitivanje naših odnosa. Da raspravimo da li su vrata zaista otvorena ili više ne postoje razlozi za privilegovano partnerstvo“.

„Moramo se vratiti partnerstvu“, smatra on i dodaje da se „zna uspostaviti odnos prema Balkanu sa izvesnim kolonijalnim sindromom“.

„Vi ste tu da slušate to što vam mi kažemo, a naša pamet je podrazumevajuća“, rekao je Đukanović.

(Tanjug)

8 komentara
 1. Prvoslav ćirilica

  Crnogorci nemaju ni čojstva ni junaštva, već su bedne kukavice! Sve ih proterati iz Srbije, pa neka se u crnoj gori bore za srpstvo, a ne ovde da se k*rče!

 2. Beograd

  Crnogorci, izdajice roda svoga!! Ima li sta gnusnije i odvratnije?

 3. alien

  Anonimni je kreten!

 4. Anonimni

  sad je odvratan, a kad je krio vašeg idola Đinđića u Herceg Novom, tada vam se sviđao ?

  1. Anonimni

   Iselite se vi SKRIVENI crnogorci iz Beograda i bice mesta za 300.000 Srba!Toliko Anonimni !

 5. Anonimni

  Ovog puta je u pravu – u EU ne treba da ulazi niko, ko je normalan !!!

 6. Anonimni

  koja odvratna njuska, sa ovakvom facom jedino je dobar da glumi strasilo u poljima.

 7. Anonimni

  Sledeći put kada te Tramp gurne,ili onog vašeg premijera,i vi gurnite njega,vratite istom merom junačine.Kako je patetičan i odvratan!

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike