U trendu

Ministar: Nema saznanja da je neko iz bezbednosnog sektora pružao logistiku u ubistvu Šakovića

Ministar unutrašnjih poslova Crne Gore Filip Adžić rekao je da ne postoje saznanja koja bi ukazivala da je neko od zaposlenih u sektoru bezbednosti pružao logističku ili bilo kakvu drugu podršku licima koja su učestvovala u likvidaciji visokopozicioniranog člana škaljarskog klana Milića Šakovića.

„Naravno, ukoliko se kroz sprovođenje policijsko tužilačkih aktivnosti dođe do bilo kakvih saznanja o eventualnoj umešanosti, podršci ili propustima zaposlenih u bezbednosnom sektoru, odnosno Ministarstvu unutrašnjih poslova – Upravi policije, protiv istih će biti preduzete mere i radnje u cilju utvrđivanja njihove odgovornosti“, kazao je Adžić u parlamentu, odgovarajući na pitanje poslanika.

On je poručio da će značajne aktivnosti biti preduzete i u odnosu na jačanje kadrovske strukture Ministarstva unutrašnjih poslova – Uprave policije.

Komentarišući ubistvo Šakovića u Budvi 17. juna, Adžić je rekao da nadležni organi preduzimaju sve raspoložive mere i radnje sa ciljem rasvetljavanja navedenog krivičnog dela i identifikacije i pronalaska njegovog izvršioca, kao i svih drugih lica koja su na bilo koji način učestovala u tom događaju.

„Stoga, osnovan je profesionalni optimizam u odnosu na ishod aktivnosti koje se preduzimaju“, poručio je Adžić.

Šaković je ubijen u noći 17. juna, kada je nepoznati napadač ispalio čak osam hitaca u njega dok je večerao sa prijateljima u budvanskom lokalu nadomak Starog grada.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar