U trendu

Mladi SDP bi da uruče Ustav CG ministarki Bratić

PODGORICA – Predstavnici Foruma mladih opozicione crnogorske Socijaldemokratske partije (SDP) izveli su danas u Podgorici performans ispred Ministarstva prosvete, nauke, kulture i sporta, sa namerom da ministarki Vesni Bratić uruče Ustav Crne Gore.

Zabrinuti su, kažu, zbog nove političke realnosti i, kako navode, sve naglašenijih trendova kojima se dovode u pitanje vrednosti građanske Crne Gore, kao i zbog položaja mladih u Crnoj Gori.

O tim temama žele da razgovaraju s ministarkom Bratić, rekla je predsednica Foruma mladih SDP-a Amina Cikotić.

Dodala je da pošto i pored želje očito nisu u prilici da taj razgovor obave, oni će, kazala je, ministarki pokloniti Ustav Crne Gore da bi je „stalno podsećao da je ovo građanska i sekularna država i da nema mesta nacionalizmu bilo koje vrste, pa ni onoga kojeg ona ispoljava i kojim se ponosi”.

Rekla je i da je ministarka Bratić možda u „žalosti za Kosovom“ i verovatno je to njoj najvažnije, a njima, dodala je, nije, preneo je portal RTCG.

Ministarka Bratić je ranije naložila da se u dokumentima Kosovo i Metohija piše sa zvezdicom, kao na zvaničnim skupovima.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.