U trendu

MUP: Profil devojciče iz Sirije na Nac. evidenciji nestalih

ZAGREB – Hrvatsko Ministarstvo unutrašnjih poslova objavilo je danas profil petogodišnje sirijske devojčice Alise u Nacionalnoj evidenciji nestalih osoba i nastavio potragu i proveru informacija u vezi sa njenim nestankom.

„Nakon što je 43-godišnji Sirijac tokom jučerašnjeg dana, posredstvom Isusovačke službe za izbeglice i UNHCR-a, pristupio na granični prelaz Maljevac i razgovarao s policijskim službenicima iznoseći navode o navodnom nestanku svoje ćerke, policijski službenici su nastavili s proverama navoda, obilaskom mogućih lokacija i traganjem za devojčicom“, navodi MUP u saopštenju dostavljenom medijima.

Navodi se i da su policijski službenici, rukovodeći se prvim informacijama, i preduzimanjem hitnih mera i radnji, obišli moguće lokacije na području Policijske uprave ličko-senjske.

„Takođe, toekom jučerašnjeg dana policijski su službenici nastavili da proveravaju i moguće lokacije, na području Policijske uprave karlovačke, koje bi se ne samo koordinatama već i opisom mogle dovesti u vezu s mestom navodnog nestanka devojčice“, stoji u policijskom saopštenju.

Navode i da su „uz pristanak 43-godišnjeg sirijskog državljanina, policijski službenici nastavili razgovor s njim kako bi prikupili što više informacija koje bi mogle pomoći u traganju za nestalom osobom.

On se još uvijek nalazi na području Policijske uprave karlovačke, gde je nakon jučerašnjeg dana prespavao“.

Profil devojčice za kojom policija traga objavljen je u Nacionalnoj evidenciji nestalih osoba i vidljiv je na linku http://www.nestali.hr/default.aspx?id=22&osoba_id=8455 .

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.