U trendu

Na Cetinju održana komemoracija žrtvama napada

 Komemoracija za žrtve tragedije u kojoj je napadač ubio 10 ljudi održana je danas u Vladinom domu na Cetinju, u prisustvu porodica nastradalih, predstavnika lokalne vlasti, vlade, premijera i predsednika Crne Gore Dritana Abazovića i Mila Djukanovića.

Skup je počeo minutom ćutanja za žrtve, a poručeno je da Cetinje nije samo u svom tugovanju, već da tuguje cela Crna Gora.

Gradonačelnik Cetinja Nikola Đurašković poručio je da je tragedija nezapamćenih razmera pogodila Cetinje i Crnu Goru i sve ostavila u šoku, prenela je Radio televizija Crne Gore.

„Od prekjuče je naš grad okovan tugom i šokom, da su nevine žrtve stradale bez bilo kakve krivice u jednom bezumnom napadu. Ovakav dan se ne pamti“, kazao je Đurašković i dodao da ne postoji reč utehe za porodice.

On je naveo imena žrtava i rekao da će sa posebnim pijetetom Cetinjani pamtiti Natašu i njenu decu Mašana i Marka, Danicu, Dimitrija, Rajka, Aleksandra, Milu, Mitra i Gorana.

„Njihovi brutalno prekinuti životi ostaju deo naših sećanja, ali i opomena svima da učinimo sve da se ovakav tragičan događaj više nikada ne ponovi“, naveo je Đurašković.

Potpredsednik Skupštine Cetinja Mirko Stanić kazao da je Cetinje obavijeno tugom kao nikada do sad, u da u svom tugovanju nije samo jer tuguje cela Crna Gora.

„Cetinje je kao nikada do sad ujedinjeno u boli sa iskrenim osećanjem tuge koja nas sve pogađa“, kazao je Stanić i članovima porodica kazao da ne postoje reči utehe za njih.

U cetinjskom naselju Medovina, u blizini Vladinog doma, u petak je ubijeno je 11 osoba, među kojima i napadač Vuk Borilović, dok je šest ranjeno.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar