U trendu

Na Cetinju osnovan Helsinški odbor za ljudska prava

CETINJE – Na Cetinju je održan Osnivački skup Crnogorskog Helsinškog odbora za ljudska prava (ĆO), na kojem je za predsednika predložen Miodrag Vlahović, a za generalnog sekretara Aleksandar Saša Zeković.

ĆO je osnovan kao nova nevladina organizacija koja će se baviti istraživanjem, monitoringom i zaštitom ljudskih prava i sloboda u Crnoj Gori, preneo je podgorički Radio Antena M.

Sarađivaće, navodi se, sa drugim organizacijama i institucijama koje se bave ljudskim pravima, kao i sa nacionalnim helsinškim komitetima/odborima i komisijama u zemljama regiona i šire.

Osnivačkom skupu ĆO prisustvovali su Aleksandar Saša Zeković, Adnan Čirgić, Aleksandar Radoman, Adrijan Vuksanović, Andrej Nikolaidis, Milorad Popović, Tamara Nikčević, Ismet Latić, Majda Šahman Zaimović, Mehmed Gigo Beriša, Balša Dragojević, Nikola Martinović, Mehmed Zenka, Danilo Burzan, Vukić Pulević, Feđa Klikovac, Nebojša Kaluđerović i Miodrag Vlahović.

Osnivanje ĆO, dodaje se, predstavlja, pored ostalog, nastavak delovanja Helsinškog komiteta za ljudska prava u Crnoj Gori, koji je, do svoje smrti 2015. godine, vodio Slobodan Franović.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.