U trendu

Na skupu WBF u Tirani o jačanju saradnje zemalja Z.Balkana

TIRANA – Jačanje saradnje zemalja zapadnog Balkana osnova je dugoročne stabilnosti i napretka tog regiona i njegovog daljeg približavanja EU, ocenili su učesnici dvodnevnog skupa koji je Sekretarijat Zapadnobalkanskog fonda (WBF) organizovao u Tirani.

Na dvodnevnoj partnerskoj radionici i ceremoniji nagrađivanja 24 pobednička projekta WBF-a učestvovali su predstavnici nevladinih organizacija i ministarstava spoljnih poslova zemalja zapadnog Balkana, prenela je agencija ATA.

Izvršni direktor WBF Đerđ Mura rekao je da su 24 nagrađena projekta rezultat više od 85 partnerstava širom regiona, u kojima je učestvovalo više od 5.000 ljudi.

Sanja Tošić, predstavnica nevladine organizace Klub za osnaživanje mladih sa sedištem u Srbiji, ocenila je da mladi predstavljaju veliki potencijal za postizanje promena, kao i da region zapadnog Balkana investira u tom pravcu.

„Naš cilj je da raznim metodama osnažimo mlade ljude u različitim oblastima i temama. Mi, kao organizacija, snažno verujemo u mlade ljude zato što su oni ti koji mogu da budu i koji će biti snažna promena u našem regionu“, rekla je Tošićeva.

Zapadnobalkanski fond je međuvladina inicijativa koju je pokrenulo šest zemalja zapadnog Balkana među kojima je i Srbija, sa ciljem jačanja civilnog društva, zajedničkih vrednosti, saradnje i međuljudskih odnosa građana zapadnog Balkana.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar