U trendu

NajlepÅ¡i hrvatski suveniri proizovde se – u Srbiji

NajlepÅ¡i hrvatski suveniri koji nose obeleÅŸja raznih krajeva te drÅŸave, proizvode se – u Srbiji, piÅ¡e danaÅ¡nji „Srpski telegraf“.

Na rokovnicima „Ethno Croatia“ ukraÅ¡enim sa 10 najprepoznatljivijih tradicionalnih hrvatskih motiva stoji i jedanaesti, neplanirani – onaj sa etiketom zemlje porekla, na kojoj piÅ¡e – Srbija.

Na rokovnicima je navedeno da prikazuju „bogato kulturno nasleđe“ i da narodni ukrasi odraÅŸavaju „druÅ¡tvene i kulturne posebnosti pojedinih zemljopisnih područja i podneblja lepe Hrvatske“.

„Srpski telegraf“ piÅ¡e da je svojevremeno objavljeno da se i tabure sa logom zagrebačkog fudbalskog kluba „Dinamo“ proizvodi u Srbiji, Å¡to je izazvalo lavinu negativnih komentara.

List podseća da je u Hrvatskoj izbio veliki skandal 2016. godine zbog srpskih čokoladica koje su se naÅ¡le u paketićima koje je predsednica Kolinda Grabar Kitarović podelila deci pripadnika hrvatske vojske u Dubrovniku. Ona se tada izvinila roditeljima i poručila da je veoma razočarana, jer lično zastupa i podrÅŸava kampanju „Kupujmo hrvatsko“.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar