U trendu

Najlepši hrvatski suveniri proizovde se – u Srbiji

Najlepši hrvatski suveniri koji nose obeležja raznih krajeva te države, proizvode se – u Srbiji, piše današnji „Srpski telegraf“.

Na rokovnicima „Ethno Croatia“ ukrašenim sa 10 najprepoznatljivijih tradicionalnih hrvatskih motiva stoji i jedanaesti, neplanirani – onaj sa etiketom zemlje porekla, na kojoj piše – Srbija.

Na rokovnicima je navedeno da prikazuju „bogato kulturno nasleđe“ i da narodni ukrasi odražavaju „društvene i kulturne posebnosti pojedinih zemljopisnih područja i podneblja lepe Hrvatske“.

„Srpski telegraf“ piše da je svojevremeno objavljeno da se i tabure sa logom zagrebačkog fudbalskog kluba „Dinamo“ proizvodi u Srbiji, što je izazvalo lavinu negativnih komentara.

List podseća da je u Hrvatskoj izbio veliki skandal 2016. godine zbog srpskih čokoladica koje su se našle u paketićima koje je predsednica Kolinda Grabar Kitarović podelila deci pripadnika hrvatske vojske u Dubrovniku. Ona se tada izvinila roditeljima i poručila da je veoma razočarana, jer lično zastupa i podržava kampanju „Kupujmo hrvatsko“.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar