U trendu

Nastava u Srpskoj počinje 1. septembra

BANJALUKA – Prema preporukama Instituta za javno zdravstvo, nastava u novoj školskoj godini u Republici Srpskoj počinje 1. septembra, a čas bi trebalo da traje 45 minuta, izjavila je danas ministarka prosvete i kulture Republike Srpske Natalija Trivić.

Ona je, kako prenosi RTRS, naglasila da će Ministarstvo na početku školske godine instistirati na ovom trajanju časova, a kasnije će se pratiti epidemiološka situacija i postupati prema preporukama epidemiologa.

„Što se tiče organizacije učenika po učionicama, predmetna nastava će se odvijati u jednoj učionici, dakle profesori će se smenjivati po razredima, a ne učenici. Time ćemo smanjiti kontakt među decom, a sve ostale mere ostaju kao i do sada“, dodala je Trivićeva.

Ona je naglasila da će i za ovu školsku godinu biti spremna nastava preko RTRS-a u slučaju da određeni broj učenika ne bude mogao da prisustvuje nastavi zbog virusa korona.

Trivićeva je istakla da će i dalje tokom nastave biti obavezno nošenje zaštitnih maski jer se ne može obezbediti dovoljna distanca u učionicama, kao i da će se u školama i dalje voditi računa da higijena bude na visokom nivou.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.