Nesvakidašnji incident: Avion sleteo na auto-put u Hrvatskoj (foto)

Na auto-putu Zagreb-Rijeka između Vrbovskog i Ravne Gore sleteo je avion „Cesna 150m“ na kolovoz.

Nesvakidašnja intervencija. Prisilno slijetanje manjeg zrakoplova uslijed tehničkog kvara, na autocestu A6 Zagreb-Rijeka. Slijetanje je prošlo bez ljudskih žrtava samo sa materijalnom štetom.#vrb253

Gepostet von Vatrogasci Vrbovsko am Samstag, 17. August 2019

Prema prvim informacijama — incident je prošao bez povređenih. Hrvatski autoklub je izvestio o saobraćajnoj nesreći između tunela Javorova kosa i čvora Ravna Gora u smeru Rijeke, zbog čega se vozi jednom kolovoznom trakom, prenosi RTS.

Kako prenosi hrvatski sajt „24 sata“, u avionu su se nalazili instruktor leta i njegova učenica. Zahvaljujući njegovoj prisebnosti uspeo je da prizemlji avion.

– Otkazao im je motor u avionu, ali ne zna se zbog čega. To ćemo tek videti. Avion nije naš, nego smo ga pozajmili jer je naš bio na popravci. U trenutku kada je otkazao motor, avion je lebdeo nekoliko minuta, a nastavnik je imao malo vremena da odluči hoće li sleteti na livadu ili autoput. Srećom da nije sleteo na livadu jer je tamo puno kamenja i rupa i pitanje je kako bi se sve završilo. Ovako su se srećno prizemljili i srećom nema povređenih – kaže pilot Miljenko Bucalović iz prve privatne škole u Lučkom.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.