U trendu

Nevreme u Hrvatskoj i Sloveniji: Oluje i jaki vetrovi, grad veličine lešnika (video)

Oluje i jaki vetrovi izazvali su probleme na zapadu Slovenije i u centru te zemlje, javio je danas državni Informativni centar za saobraćaj.

Kako se navodi, pojedini putevi su bili blokirani zbog oborenog drveća i odrona između Nove Gorice, Tolmina i Boveca, prenosi agencija STA.

Istovremeno državni mediji su javili da je u oblastima duž reke Soče, vetar odnosio krovove sa kuća, kao i da su zbog oborenih dalekovoda blokiran autoputput kroz Gorenjsku u Vodicama.

Nacionalna služba za spasavanje i katastrofe javila je i da je oluja oborila i brojno drveće u centralnoj Sloveniji – Kamniku, Škofji Loki, Medvodama i Komendi.

https://www.youtube.com/watch?time_continue=1&v=FsVonCbzedc

Nevreme čupalo drveće, grad veličine lešnika

Jako nevreme i kiša sa gradom veličine lešnika pogodilo je Hrvatsku u toku popodneva, javljaju danas hrvatski mediji.

Dnevnik.hr piše da je nevreme iz Slovenije stiglo u Hrvatsku, najpre u Zagorje i Istru, da bi se zatim proširilo na Kvarner, a kako se navodi nevreme je čupalo stabla.

Jutarnji.hr prenosi da je posebno dramatično bilo u Novigradu, gde su olujni oblaci potpuno zamračili nebo, što se vidi na brojnim fotografijama objavljenim na društvenim mrežama.

Nezavisni portal grada Poreča parentium.com, piše da je glavni udar olujnog nevremena sa gradom trajalo nekoliko minuta, a da su zbog njega letele reklame, stolice, crepovi, stolovi, suncobrani i tende, kontejneri i kante za smeće, a borove iglice, granje i lišće začepili su rešetke kanalizacije, zbog čega su određeni delovi grada neko vreme „plivali“, a da je više vozila ostalo zarobljeno u kišnim jezerima.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.