U trendu

Nisu pogledali cenovnik, pa ih šokirao račun za dve kafe (foto)

Na Fejsbuk stranici „Dnevna doza prosječnog Dalmatinca“ redovno se tokom letnje sezone objavljuju računi ih jadranskih restorana i kafića koji svojim ogromnim cenama uvek razbesne turiste.

Poznato je da su cene na Stradunu astronomske, ali prava rasprava o bahatosti vlasnika ili turistima koji ne pročitaju prvo cene počinje kada se pojavi račun iz ne tako popularnog letovališta. Takav je bio i račun za dve kafe s mlekom koje su na Korčuli plaćene 46 kuna, odnosno skoro 730 dinara.

Dvi kave s mlikon 💪#nijedubrovnik

Gepostet von Dnevna doza prosječnog Dalmatinca am Sonntag, 9. August 2020

Iako je Korčula poznata kao ne baš jeftina destinacija, račun za dve kafe iznenadio je goste koji tamo svake godine letuju.

„Dok neki čine sve kako bi od sezone spasili šta se spasiti da, nečijoj bahatosti po pitanju dizanja cena nema kraja pa ćete tako u jednom, za mene, sasvim običnom kafiću u Korčuli za dve kave s mlekom izdvojiti 46 kuna. Cena kao na Stradunu, a lokacija i nivo elitnosti sasvim običan. Šok bi se možda lakše podneo uz onu standardnu čašu vode koja se posluži uz kafu, ali ovog puta nije je bilo“, požalio se gost lokala.

Priznao je i da ne pogledao cenovnik pre poručivanja, a ovakve cene sigurno su formirane imajući u vidu stranog, a ne domaćeg gosta.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.