U trendu

NL: HNS preti izlaskom iz vlade

ZAGREB – Nakon nekih desničarskih stranaka, izlaskom iz vladajuće koalicije, okupljene oko najuticajnije HDZ, zapretila je i Hvatska narodna stranka (HNS), jer je, kako kažu, nezadovoljna radom vlade premijera Andreja Plenkovića, preneli su hrvatski mediji.

Riječki Novi list piše da je HNS-ov poslanik, Milorad Batinić, izjavio danas, uoči sastanka koalicionih partnera u vladi, da ta stranka nije zadovoljna „statičkim delovanjem“ premijera Plenkovića, dodavši da je povećanje plata u obrazovanju politički prioritet narodnjaka.

Na pitanje da komentariše nezadovoljstvo premijera time što je HNS-ova ministarka nauke i obrazovanja, Blaženka Divjak, podržala školske sindikate u zahtevima za većim platama, Batinić je izjavio da ni HNS nije zadovoljan Plenkovićevim „statičkim delovanjem“.

Glavni odbo HNS, naime, ranije je odlučio da su plate u prosveti politički prioritet i da dalje veruju u dijalog da će novac za to biti obezbeđen.

Batinć je na pitanje novinara šta će biti naredni koraci HNS, ako taj njihov zahtev ne bude ispunjen, odgovorio da kao što je Glavni odbor stranke doneo odlaku o ulasku u aktuelnu koaliciju, isto tako može doneti i odluku o izlasku nje.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.