U trendu

Novosti: Crna Gora, Severna Makedonija i Bugarska zabranile prelet ruskom ministru Lavrovu

Crna Gora, Severna Makedonija i Bugarska zabranile su danas prelet avionu u kojem bi trebalo da u zvaničnu posetu Beogradu stigne ministar spoljnih poslova Rusije Sergej Lavrov, pišu beogradske Novosti.

Premijerka Ana Brnabić izjavila je ranije danas da je situacija oko dolaska Lavrova u Beograd „izuzetno komplikovana“ i da se logistikom njegovog putovanja bavi predsednik Srbije Aleksandar Vučić koji je pre nekoliko dana saopštio da se situacija u vezi sa dolaskom Lavrova „komplikuje“.

„Zaista je neverovatno da je situacija u Evropi i u svetu takva da predsednik jedne države treba da se bavi takvim stvarima, kao što je logistika oko putovanja jednog ministra inostranih poslova od koje zavisi da li će doći ili ne“, rekla je Brnabić za televiziju Pink i dodala da su u pitanju problemi sa „preletima“.

Novonastala situacija u vezi sa dolaskom Lavrova biće jedna od tema sutrašnjeg razgovora predsednika Vučića i ruskog ambasadora Aleksandra Bocan-Harčenka u 10 časova u zgradi Predsedništva, pišu Novosti.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.