U trendu

Nude platu od 1.900 evra i stan od 55 kvadrata, a niko im se nije javio na oglas

Nijedna prijava nije stigla na oglas Doma zdravlja Dubrovnik koji je tražio pedijatra iako nude platu od 14.000 kuna neto (preko 220.000 dinara), stan od 55 kvadrata kao i mogućnost dodatne zarade u zdravstvenim ustanovama u Hrvatskoj. Oglas je na društvenim mrežama raspisan kako bi se dobio uvid u interes za to radno mesto, prenosi Polsovni.hr.

Za radno mesto je potrebno raspisati konkurs i to još uvek nije urađeno, a direktor Doma zdravlja Dubrovnik Branko Bazdan, za Dubrovački dnevnik je rekao kako će se to dogoditi nakon što se dobije potrebno rešenje Ministarstva zdravlja. Cilj oglasa postavljenog na društvenoj mreži bio je uvid u interes potencijalnih kandidata.

– Oglas je izašao pre 15-ak dana, nijedan lekar iz Hrvatske se nije javio. Kako se cela ta priča odnosi na ordinaciju u Mokošici koja verovatno do oktobra ili čak novembra neće početi s radom, mi ćemo objaviti da tražimo pedijatra još nekoliko puta pa ćemo videti šta će se dogoditi i hoće li se neko javiti’, rekao je direktor Bazdan.

Dodao je da pregovaraju s nekim ljudima iz Hrvatske koji su voljni da dođu i rade u Dubrovniku kao i da zasad ima zainteresovanih iz susednih zemalja poput BiH, Crne Gore i Srbije.

– Ti lekari, međutim, nemaju licence za rad u Hrvatskoj – dodao je Bazdan koji smatra da ljudi u Hrvatskoj nemaju posebno naviku preseljenja u neki drugi grad zbog posla što je čest slučaj u razvijenijim evropskim državama.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar