U trendu

Optuženi za napad na Srbe na Braču prošle godine hapšen zbog pljačke u Srbiji (video)

Jedan od mladića koji je učestvovao u premlaćivanju sezonskih radnika na Braču bio je u grupi navijača koji su u incidentu na benzinskoj pumpi u Vrčinu.

Kako pišu hrvatski mediji, radi se o dvadesetdvogodišnjem V. M. kojem je određen jednomesečni istražni zatvor zbog napada u Supetru na Srbe. On je učestvovao u incidentu na benzinskoj pumpi u Vrčinu kod Beograda, gde su uzeli artikle koje nisu platili i šarali su ustaške grafite.

V. M. zvanično tada nije osuđen i pritvoren je samo zbog opasnosti od uticaja na svedoke. Pušten je, kako piše Indeks, na intervenciju ministra uprave Lovra Kuščevića i hrvatske diplomatije.

Prema dostupnim informacijama, on je pod istragom zbog napada na sezonske radnike, ali i zbog nanošenja teških telesnih povreda dvadesetšestogodišnjem vatrogascu iz Supetra koji je pokušao da pomogne žrtvama.

Dvojici osumnjičenih za napad na sezonske radnike srpske nacionalnosti u Supetru određen je jednomesečan pritvor. Njih dvojica su ponovo uhapšena u utorak zbog prekvalifikacije krivičnog dela koje im se stavlja na teret, prenosi hrvatski N1.

Sada im se na teret stavlja krivično delo zločina iz mržnje za koje je predviđena zatvorska kazna od jedne do osam godina. Dvojica pritvorenih su učestvovala u napadu na sezonske radnike srpske nacionalnosti i vatrogasca koji je pokušao da im pomogne u Supetru.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pogledaj komentare (1)