Perišić: Policija intervenisala na jednom biračkom mestu

NIKŠIĆ – Izborni proceš u Nikšiću odvija se bez većih nepravilnosti, kaže za Tanjug predsednik Opštinske izborne komisije u Rade Perišić i navodi da je policija intervenisala samo na jednom biračkog mestu zbog, kako navodi, upada predstavnika koalicije „Za budućnost Nikšića“.

Perišić ističe da se lokalni izbori u tom gradu sprovode u skladu sa zakonom i pravilima o radu na izbornim mestima, a da je do 14 časova prijavljen incident na biračkom mestu 118 u Dragoj Luci kada je, kako navodi, grupa „nepozvanih lica“ oduzela izborni materijal i glasačku kutiju za glasanje putem pisma.

On je kazao da je policija intervenisala i izborni materijal vratila biračkom odboru.

„Na istom biračkom mestu upala je grupa predstavnika koalicije ‘Za budućnost Nikšića“ s nosiocem liste Markom Kovačevićem. O tome nas je obavestio birački odbor, a nakon toga je intervenisala policije“, rekao je Perišić.

Birački proces je kasnio jutros na dva biračka mesta u Nikšiću zbog uključenih kamera, a Perišić kaže da je OIK odmah intervenisala i da su kamere isključene ,ali da su pojedini predstavnici biračkih odbora tražili da se kamere prekriju.

„Mi smo to uvažili ali se zato na jednom biračkom mestu kasnilo pola sata, a na drugom mestu 50 minuta“, kazao je Perišić.

Dodao je i da je izlaznost na lokalnim izborima u Nikšiću slična kao na parlamentranim izborima prošle godine, ali da je teško prognozirati konačnu izlaznost do zatvaranja biračkih mesta u 20 časova.

„Predizborna kampanja bila je dosta agresivna, tako da je interesovanje birača veliko. Osim jednog incidenta, nisu prijavljene nepravilnosti koje bi uticale na tok i rezultat izbora, videćemo do kraja šta će biti“, naveo je Perišić.

Iz crnogorske policije je saopšteno da je o događaju na biračkom mestu 118 obavešten državni tužilac i da je rad na tom predmetu u toku.

U saopštenju se navodi da je konstatovano da glasačka kutija nije ukradena niti oštečena.

Policija je negirala i informaciju da je bilo ko pretučen na tom biračkom mestu.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.