U trendu

Pilsel: Biskup Košić u jurišu na Turke, Srbe, komuniste…

ZAGREB – Hrvatski publicista, teolog i novinar Drago Pilsel smatra da je opravdano zapitati se „da li je banijski biskup Vlado Košić normalan“ i da li mu je potrebna psihijatrijska pomoć, a nakon što je izjavio da se „protiv zemljotresa ne može boriti kao protiv Turaka, Srba ili komunista“.

Jer zemljotres je, kazao je Košić, nepredvidiv.

„Umesto da obilazi napaćene ljude na terenu svoje biskupije, sisačke, umesto da pohrli u pomoć nejakima, svejedno bili oni Hrvati, Srbi, Romi… biskup Vlado Košić predvodi maškare i bljuje vatru na Turke, Srbe, komuniste…“, napisao je Pilsel za portal Autograf.

Pilsel dodaje da Informativna katolička agencija i inače, objavljuje svaku, kakao kaže, Košićevu ludoriju, ali kao veličanstveno delo, kao uzornu pastirsku brigu.

Podseća da je Košić u nedelju u župnoj crkvi sv. Filipa i Jakova u Gvozdanskom rekao, između ostalog, da je Hrvatima poznato da su pred jačom turskom silom hrabro tri meseca odolevali i nisu prihvatali nekoliko poziva na predaju, čime su mogli spasiti vlastite živote.

„Oni su radije ostali na braniku utvrde Gvozdansko i na braniku Domovine negoli se pokorili neprijatelju i njegovoj sili“, rekao je Košić i dodao da je „ta borba rešila je do kraja naš hrvatski narod, bilo da su nas tlačili Turci, bilo komunisti, bilo Srbi…“

Pilsel konstatuje da ne može, a da se ne zapita ima li kod tog Košića imalo brige za druge, kako to ovih dana, dodaje, pokazuje na Baniji paroh Petrinje Saša Umićević.

„Zar zaista ne može prestati s tim užasnim hrvatovanjem i preziranjem drugih (Turaka, Srba…)? Bože, sačuvaj“, upitao je Pilsel.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.