U trendu

Plenkoviću opozicija deluje kao neka „razređena kamilica“

ZAGREB – Premijer Andrej Plenković u otvorenom delu sednice vlade osvrnuo se na „aktuelno prepodne“ u Saboru u sredu, rekavši da mu je opozicija delovala kao neka „razređena kamilica“.

Primetio je i da opozicija pritom nije imala precizniji interes o predstojećim izborima za Evropski parlament.

Kako su preneli hrvatski mediji, Plenković je istovremeno pohvalio sam sebe istakavši da vlada radi sve na rastarećenju hrvatske privrede i građana, čime se ostvaruje i suficit u budžetu.

Inače, jučerašnje „aktuelno prepodne“ u Saboru, tokom kojeg premijer Plenković i ministri odgovaraju na pitanja poslanika proteklo je u veoma burnoj atmosferi međustranačkih prepucavanja.

Poslanik Mosta, Mir Bulj, na primer, pitao je premijera kako će Hrvatska snabdevati Kinu mlekom, s obzirom da ne zadovoljava ni svoje potrebe tim proizvodom, pri čemu sinjska mlekara služi kao proizvod srpskog mleka.

Bulj je pritom podelio nekoliko boca mleka premijeru i ministrima, istakavši da “nema sinjske mljekare“.

„Ona služi samo za provoz srpskog mleka. ‘Sinjska mlekara’ fiktivna je, to je otvorio neki kriminalac u Srbiji. Premijeru, vi ste s Kinezima dogovorili izvoz mleka koje nije hrvatsko nego srpsko”, rekao je Bulj.

Poslanik najuticajnije opozicione SDP, Gordan Maras, postavljajući pitanje, kritikovao je izjavu prvog na HDZ-ovoj listi „Karla Rašlera da je Slavonija procvetala“ na što mu je predsednik Vlade Andrej Plenković uzvratio oslovljavajući ga više puta pogrešno „zastupnikom Merasom“.

„Maras, my name is Maras, Gordan Maras“, odgovorio je SDP-ovac premijeru.

Među onima koji su postavili pitanje premijeru Andreju Plenkoviću našla se i predsednica Neovisnih za Hrvatsku, zastupnica Bruna Esih.

Ona se osvrnula na dogovor vlasti i lokalne uprave u BiH da će gradsko veće Grada Bihaća početkom maja odrediti novu lokaciju za migrantski centar i to uz samo granicu s Hrvatskom, te zapistala:

„Šta hrvatska spoljna politika i hrvatska politika uopšte, osim ljubavi s Dodikom, čini da bi smanjila pritisak na svoju granicu ….“.

Nakon dužeg odgovora Plenkovića na njeno pitanje, Esih nije bila zadovoljna poručivši premijeru:

“Gospodine Plenkoviću, stvarno je neverojatno koliko puta ovako otkrivate svoju pravu birokratsku narav. Ja sam sasvim sigurna da oni koji vas dobro slušaju, da ćete im s time samo olakšati pri zaokruživanju liste na skorim evroparlamentarnim izborima. Čuli smo opet svašta, ali nismo ono o čemu naši građani svakodnevno svedoče i ne govorite punu istinu.“, rekla je, između ostalog, Esih.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.