U trendu

Plusinfo: Zaev i Kasami dogovorili predizbornu koaliciju

SKOPLJE – Lider vladajućeg SDSM i lider albanske stranke BESA Bilal Kasami u Severnoj Makedoniji dogovorili su prvu predizbornu makedonsku-albansku koaliciju od sticanja nezavisnosti te zemlje, prenosi portal Plusinfo pozivajući se na potvrdu visokog funkionera BESA.

Kako se navodi, sporazum o predizbornoj makedonsko-albanskoj koalicije će biti potpisan danas u 12 časova u Muzeju savremene umetnosti u Skoplju.

Plus info piše da je dogovoreno da lider BESA Bilal Kasami bude nosilac zajedničke poslaničke liste u šestoj izbornoj jedinici, a prema informacijama te stranke, oni će imati dobitne pozicije i na listama u prvoj, drugoj i petoj izbornoj jedinici.

“Cela stvar u dogovaranju zajedničkog nastupa na izborima između SDSM i BESA je da se osvoji 61 poslanik, te da Zaev dobije čist mandat za premijer”, kaže neimenova funkcioner BESA za Plusinfo.

Takođe ovaj portal dodaje da je dogovoreno da se na izborima nastupi sa zajedničkom izbornom programom koja će ponuditi realne projekte za potrebe građana.

Zaev i Kasami će biti prvi lideri u nezavisnoj Severnoj Makedoniji koji će nastupiti sa makedonsko-albanskom predizbornom koalicijom.

Prevremeni parlamentarni izbori u Severnoj Makedoniji su zakazani za 12. aprila.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.