U trendu

Pobjeda: Granična policija zaplenila 100 lažnih znački IPA

PODGORICA – Crnogorska granična policija pronašla je i zaplenila 100 lažnih znački Međunarodne asocijacije policajaca (IPA), piše podgorička „Pobjeda“.

Značke su ilegalno transportovane u Crnu Goru, a trebalo je, kako se sumnja, da ih preuzme bivši ruski počasni konzul u Crnoj Gori Borivoje Đukić, prenosi B92.

U sredu, kako piše „Pobjeda“, oko jedan sat posle ponoći, na graničnom prelazu Dobrakovo, u autobusu srpskih registracija pronađen je paket sa lažnim policijskim iskaznicama.

Kako se navodi, graničnim policajcima je bilo sumnjivo da Međunarodna policijska asocijacija na taj način distribuira značke organizacije iz Srbije za Crnu Goru.

Na IPA iskaznicama koje su zaplenjene, na policijskom bedžu izgraviran je natpis „Rušian section“.

Pošiljka je odmah zaplenjena i obaveštena je crnogorska policija.

Ispitujući vozača autobusa, crnogorski policajci saznali su da mu je paket, neposredno pre polaska, uručio srednjovečni gospodin koji je pokazao svoju ličnu kartu i, uz molbu i sitnu finansijsku nadoknadu, zamolio da omanji paket „koji sadrži neku porodičnu dokumentaciju” prenese do Podgorice.

Kako je to uobičajeno, pošiljalac paketa je ostavio mogućnost da se kontaktira osoba koja u Podgorici treba da preuzme pošiljku.

Na listiću je bio zapisan broj telefona, kao i ime i prezime čoveka koji će paket sačekati na autobuskoj stanici u Podgorici, a ispostavilo se da je reč o Borivoju Đukiću, nekadašnjem počasnom konzulu Rusije u Crnoj Gori.

Đukić je, kako se navodi, negde oko četiri sata ujutru pozvao vozača autobusa i saznao da je razotkriven i da je policija na severu Crne Gore zaplenila paket koji je iščekivao.

On je odmah je isključio telefon i otišao iz Crne Gore, piše dalje „Pobjeda“.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar