Podgorica opet šalje izaslanika u Knin na proslavu „Oluje“

Kao i prošle godine zvanična Podgorica će i ovog avgusta imati predstavnika na obeležavanju zločinačke akcije „Oluja“ u Kninu. Potvrda je stigla iz Ministarstva spoljnih poslova, kao odgovor poslaniku Demokratskog fronta Jovanu Vučuroviću.

„U skladu sa uobičajenom diplomatskom praksom, a pogotovo između saveznika unutar NATO-a, diplomata iz ambasade biće i ove godine prisutan na događaju“, poručili su iz Ministarstva, prenele su „Novosti“.

Prošle godine je na proslavi „Oluje“ bio vojni izaslanik Crne Gore, pukovnik Ivan Mašulović, što je izazvalo ogorčenje srpskih stranaka, institucija i boračke organizacije.

„Prisustvovati skupu na kome se slave etnička čišćenja, ustaški zločini u ’Oluji‘, ’Bljesku‘, Medačkom džepu i drugim ponižavajuće je za Crnu Goru. Tamo peva jedan Tompson i njemu slični, slaveći ideologiju iz Drugog svetskog rata koja je pobila milion Srba, Roma i Jevreja. Slave se i oni koji su pobili naše ljude iz nikšićko-šavničke grupe u splitskoj ’Lori‘ na najmonstruozniji način“, ukazao je Vučurović.

Ogorčenje ne krije ni profesor Radan Nikolić, predsednik Udruženja boraca ratova od 1990. Crne Gore.

„Slave se ustaški zločini nad vojnicima JNA i nad Srbima u Republici Srpskoj Krajini. Neoprostivo je da je Hrvatska kao takva ušla u EU i da zapadnim demokratama ne smeta slavljenje ustaške ideologije iza koje stoji državni vrh Hrvatske, a evo vidimo i neprikriveno, već otvoreno i Crne Gore“, rekao je Nikolić.

(Sputnjik)

3 komentara
  1. bambi

    Pa i ja bi isha nedje dok se more ne izchisti od fekalija! Dodushe, porijeklo tie fakalija je iz hotela sa pet zvjezdica te one ne smrdje mnogo, to su gospodske fekalije.

  2. Anonimni

    odlično, znaju šta valja

  3. Anonimni

    Pa kad ce Vam postati jasno da su „Djetici“ druga drzava i da sve sto rade rade u svom interesu i u interesu svojih mentora. Cilj im je da se sto dalje udalje i provociraju Srbiju. Srbija samo treba da se adekvatno i reciprocno ponasa. Sa njima na distanci koju Oni postavljaju (poturica je gori od Turcina). Ukinuti im sve beneficije koje uzivaju u Srbiji i vratiti ih odakle su i dosli a ne stalno neko udvornistvo prema njima. Ne moramo mi da budemo Samaricani.

Napišite komentar