U trendu

Poslanica DPS-a tvrdi da je privedena na granici sa Srbijom zbog bromazepama

Poslanica Demokratske partije socijalista (DPS) Dragica Sekulic izjavila je da je privedena sinoć na graničnom prelazu Špiljani i protiv nje je podneta krivična prijava jer je srpska policija u njenom prtljagu pronašla šest tableta bromazepama.

U izjavi za portal Pobjeda, Sekulić je rekla da je u pitanju nastavak progona od strane srpskih organa i da već drugi put doživljava neprijatnost pri prelasku granice sa Srbijom.

“Krenula sam za Knjaževac zbog smrtnog slučaja u porodici. Preminula mi je baba i, pošto sam nedavno prelazila srpsku granicu i bila predmet pretresa i zadržavanja, očekivala sam isti tretman i ovoga puta, ali mi je bio važniji razlog zbog kojeg idem u Srbiju od toga da li će me neko pretresati ili ne. Prilikom ciljanog pretresa u neseseru, u kojem mi inače stoje tablete sa kojim sam celi svet obišla i nisam imala problema, pronašli su mi šest tableta bromazepama od tri miligrama. Tu mi je bila i pumpica za astmu i svi ostali lekovi koje neko koristi u redovnom životu. I zbog toga su me priveli“, rekla je Sekulić.

Na granici je zadržana dva sata, u policiji je provela tri, a nakon toga je podneta krivična prijava protiv nje zbog posedovanja ili prenos psihoaktivnih supstanci. Iz istog razloga, krivična prijava je podneta i protiv njenog supruga.

Kako je rekla Sekulić, nije sigurna ni kako su kvalifikovali krivično delo koje je navodno počinila jer joj nisu dali nikakav papir, sem potvrdu o oduzetim lekovima.

“Nisam ni znala da li imam te lekove u neseseru ili ne. Pravo da kažem, da su me pitali da li ih imam ne bih bila sigurna šta da odgovorim. Informisala sam se na sajtu Uprave carina Srbije i videla da je dozvoljeno unijeti do 30 tableta čak bez izveštaja ljekara, a veću količinu sa izvještajem. Ovo je zona sumraka! Moj suprug je u neseseru takodje imao tablete i protiv njega je podneta krivična prijava. Ponudila sam im da pozovu mog pulmologa i pokazala im njihov zakon, ali sve je bilo uzalud“ dodala je Sekulić.

Ona je kontaktirala advokata i, po povratku u Crnu Goru, baviće se ovim slučajem.

„Sutra se vraćam u Crnu Goru i očekujem sličan tretman u povratku. Poslužiću kao dobar primer svim Crnogorcima koji putuju u Srbiju da vode računa što imaju u neseseru i možda da vode izabranog lekara sa sobom da potvrdi da su im ti lekovi potrebni“ zaključila je Sekulić.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.