Potresan performans u Skoplju – prikazuje tužnu sliku celog Balkana (foto)

Sve veći broj mladih, ali i onih koji su uniženi malim platama ili nemogućnošću da se zaposle, polako napušta zemlje bivših jugoslovenskih republika.

Macedonia, Skopje. In front of the City Hall people are leaving shoes of their family members who left the country in search of a better life. Powerful. This makes me wanna cry 😞 Via Maja Vella

Gepostet von Sébastien Slavitescu am Donnerstag, 21. Februar 2019

Bilo da ste Srbin, Hrvat, Bosanac, Makedonac ili Crnogorac, razumećete slike koje su nastale u Skoplju ispred vlade republike Severne Makedonije. Veliki broj ljudi, prijatelja i porodica onih koji su morali da naspuste ovu zemlju usled malih zarada i nemogućnosti da se zaposle, organizovali su skup na kojem su ispred doma vlade ostavljali obuću svojih najmilijih.

Kako prenosi Blic, oni su na ovaj način želeli da ukažu političarima koji vode ovu državu da je suviše ljudi napustilo Severnu Makedoniju usled lošeg rukovođenja.

Ovo je bolna istina koja je rasprostranjena od Vardara pa do Triglava, širom Balkana, pa i Istočne Evrope.

Statistika je egzaktna i neumoljiva u ovom slučaju, pošto se na godišnjem niovou stotine hiljada mladih odlučuje na to da napusti svoje domove u potrazi za boljim životom u nekoj od zemalja zapadne Evrope.

Napišite komentar