U trendu

Predsednik i premijer CG osudili skrnavljenje spomenika

PODGORICA – Predsednik i premijer Crne Gore Milo Đukanović i Zdravko Krivokapić osudili su danas skrnavljenje spomenika narodnom heroju Ljubu Čupiću u Nikšiću. Đukanović je poručio da od nadležnih očekuje odlučnu reakciju i naglasio da je ovo „najbelodaniji izraz povampirenja četnicke ideologije koje svojim nečinjenjem podstice nova parlamentarna većina“.

Naveo je da je sinoćni monstruozni anticivilizacijski čin skrnavljenja spomenika ikoni crnogorskog antifašizma Ljubu Čupiću u Nikšiću sramota za savremenu Crnu Goru. „Očekujem da nadležni državni organi odlučno i adekvatno reaguju. U protivnom, znaćemo šta nam je činiti i kako da odbranimo naše revolucionarno nasleđe i najvrednije istorijske vrednosti savremenog crnogorskog društva“, napisao je Đukanović na Tviteru.

Abazović osudio skrnavljenje spomenika Ljubu Čupiću

PODGORICA – Potpredsednik Vlade Crne Gore Dritan Abazović osudio je danas, kako je rekao, skandalozno skrnavljenje spomenika narodnom heroju Ljubu Čupiću u Nikšiću i pohvalio brzu reakciju policije na otkrivanju počinioca.

„Kao društvo, moramo graditi sistem vrednosti koji će sa gnušanjem osuditi ovakve incidente. Nikšić i Crna Gora su danas u tome jedinstveni“, napisao je Abazović na Tviteru.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.