U trendu

Predsedništvo i Krivokapić o infrastrukturnim projektima

SARAJEVO – Srpski član i predsedavajući Milorad Dodik je sa druga dva člana Predsedništva BiH saglasili su se danas u razgovoru sa premijerom Crne Gore Zdravkom Krivokapićem o potrebi da se konkretizuju započeti infrastrukturni i energetski projekti.

Dodik i članovi Predsedništva Šefik Džaferović i Željko Komšić razgovarali su sa Krivokapićem o unapređenju saradnje dve zemlje u oblastima ekonomije i trgovinske razmene, putne infrastrukture, kao i oblastima energetike, turizma, nauke i kulture.

„Sagovornici su se složili da je potrebno konkretizovati započete infrastrukturne i energetske projekte i povećati saradnju u ekonomskoj oblasti i trgovinskoj razmeni“, saopšteno je iz Predsedništva BiH.

Sagovornici su pozdravili potpisivanje dokumenata kojima je omogućena bolja kontrola granica i olakšava protok roba i ljudi.

U razgovoru je izraženo zadovoljstvo zadovoljstvo što je Krivokapić za prvu posetu regionu odabrao BiH, što, kako se navodi, pokazuje da su BiH i Crna Gora posvećene unapređenju regionalne saradnje i dobrosusedskih odnosa.

„Interes za jačanje regionalne saradnje i dobrosusedskih odnosa je izražen i u procesu pristupanja EU, te kroz regionalne inicijative i međunarodne organizacije“, navedeno je u saopštenju objavljenom na zvaničnoj stranici Predsedništva BiH.

Konstatovano je da između BiH i Crne Gore nema otvorenih pitanja i da je potrebno bilateralnu saradnju podići na najviši nivo, kroz razmenu poseta na visokom i navišem nivou.

Razgovarano je i o pandemiji izazvanoj virusom korona i o aktivnostima koje se sprovode kako bi se ublažile posledice.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.