U trendu

Premijer Crne Gore: Zastitićemo državu ako se radikalizuju protesti

Crnogorski premijer Duško Marković ocenio je danas da su crnogorske institucije sposobne i spremne da zaštite ustavno-pravni poredak Crne Gore u slučaju eventualne radikalizacije gradjanskih protesta.

On je kazao da je siguran da nema opasnosti po državu i njen politički sistem, „iako se može sumnjati u političku pozadinu i slutiti druge namere i ambicije organizatora gradjanskih protesta“.

Na pitanje poslanika u parlamentu da li su državne institucije spremne da zaštite ustavni i pravni poredak Crne Gore u slučaju eventualne radikalizacije gradjanskih protesta, on je rekao da želi da veruje da demonstranti ne žele rušiti već graditi.

„Nećemo dozvoliti stvaranje atmosfere prevrata, jer takav ambijent može dovesti do neželjenih posledica“, rekao je on.

On je ocenio da su protesti demokratski i legitiman način ispoljavanja mišljenja i isticanja zahteva i da ih razumeju „posebno onda kada su motivisani željom za poboljšanjem standarda gradjana“.

Marković je kazao da mu rast ekonomije, nova radna mesta, rekordi u turizmu, poljoprivredi, ravnomeran regionalni razvoj, zamah u infrastrukturi, daju za pravo da oceni, da nema mesta protestima povodom rada Vlade.

Marković je kazao da zahtevi demonstranata za ostavkama nisu utemeljeni, jer Vlada ima podršku u parlamentu.

Opozicija ne prisustvuje sednici skupštine u znak podrške organizatorima protesta.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.