U trendu

Premijerka RS: Sve treba da protekne u demokratskoj atmosferi

Premijerka Republike Srpske Željka Cvijanović izjavila je da referendumsko izjašnjavanje u RS treba da protekne u najboljem redu i demokratskoj atmosferi, jer to zaslužuje referendum i praznovanje ove vrste.

„Iskoristila sam svoje pravo i obavezu prema Republici Srpskoj. Mislim da je danas uspešan dan“, rekla je Cvijanovićeva novinarima u Banjaluci nakon što se izjasnila.

Ona je istakla da je zadovoljna što je Republika Srpska uspela da organizuje referendum i pokaže sposobnost, čak i kada je suočena sa brojnim opstrukcijama.

„Pratila sam jutros i po medijima kako je tekao proces, sve je u redu, sva su mesta otvorena, ljudi su prepoznali potrebu i važnost ovog dana i zahvalnost svima koji su se odazvali“, naglasila je premijerka RS

U Republici Srpskoj danas se održava referendum na kojem se gradjani izjašnjavaju da li podržavaju da se 9. januar proslavlja kao Dan republike.

Vlasti u RS odlučile su da održe referendum i nakon što je Ustavni sud BiH 17. septembra zabranio održavanje referenduma.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.